PALVELUMME

 

Reseptin uusiminen 

Sähköisen reseptin uusiminen onnistuu soittamalla lääkkeenmääränneeseen terveydenhuollon yksikköön, kanta.fi -verkkopalvelussa tai pyytämällä apteekkia lähettämään uusimispyynnön. Apteekissamme reseptin uusimispyynnön lähetys maksaa 2 euroa/ resepti. Uusintapyynnön tekeminen edellyttää henkilökohtaista käyntiä apteekissa eikä sitä voi tehdä puhelimitse.

Kelan ohjeistuksen mukaan uusiminen kestää pääsääntöisesti 8 päivää, jonka jälkeen asiakkaalle lähetetään tekstiviesti tiedoksi reseptin uusinnasta. Sen jälkeen lääkkeitä voi tiedustella apteekista. Omien eReseptien tietoja voi tarkastella omilla verkkopankkitunnuksilla osoitteessa www. kanta.fi  

Reseptien uusimisesta kannattaa huolehtia hyvissä ajoin, ettei jatkuvaksi tarkoitettu lääkehoito keskeydy. Lääkkeet voi lunastaa apteekista myöhemminkin, kun entiset lääkkeet ovat vähissä tai kun sairausvakuutuksen edellyttämä riittävä aika edellisestä toimituksesta on kulunut.

Kun on kyse pitkäaikaisesta lääkityksestä, on lääkärissä/kontrolleissa käynti tarpeen vähintään kerran vuodessa

Matkalle lähtiessä

 Mikäli tarvitset matkallesi mukaan reseptilääkkeitä, on sinun hyvä pitää mukana joko sähköisten reseptien yhteenvetotulostetta tai matkakohteesta riippuen englanninkielistä reseptinjäljennöstä jokaisesta mukana olevastasi lääkkeestä.  Apteekki voi ne tulostaa, kun mukanasi on kela- tai ajokortti tai passi. Apteekissamme yhteenvetotuloste maksaa 5 euroa, mikäli et samalla kertaa osta reseptilääkkeitä, jolloin tuloste on ilmainen. Englanninkielinen reseptinjäljennös maksaa 2 euroa/resepti.

  

Lääkejätteet

 Apteekki ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vanhentuneita ja käyttämättömiä lääkkeitä. Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelyyn. Apteekki on vastuussa lääkkeiden laadusta apteekissa. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, ei niitä voi enää myydä uudelleen. Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei myöskään hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.

Palauta lääkejäte näin:

 • Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät merkinnät (kuten ohjetarrat).
 • Tuo lääkkeet apteekkiin läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa.
 • Poista tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleja ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Vie tyhjät lasipurkit lasinkeräykseen ja tyhjät muovipurkit jäteastiaan.
 • Palauta nestemäiset aineet alkuperäispakkauksissa. 
 • Palauta joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet aina erillisessä läpinäkyvässä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan. Jodipitoisia valmisteita ovat mm. Jodix tabletit sekä Betadinevalmisteet. 
 • Palauta elohopeaa sisältävät kuumemittarit erillään lääkejätteistä. Sulje rikkoutuneet elohopeakuumemittarit esim. tiiviiseen lasipurkkiin. 
 • Palauta ruiskut ja neulat erillään lääkejätteistä. Pakkaa ne läpäisemättömään pakkaukseen, kuten tyhjään muovipulloon tai lasipurkkiin. 
 • Käytöstä poistetut ravinnelisät tai vitamiinit voi hävittää kotona sekajätteen mukana.

 

Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä (esim. kemikaaleja, paristoja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita ym.).

 

YHTEYSTIEDOT
  • Pertunmaan apteekki

   Kuortin ABC-liikenneasema
   Mäyrätie 1
   19410 Kuortti
   050 - 463 4063
   info(ät)pertunmaanapteekki.fi
   www.pertunmaanapteekki.fi

   AVOINNA
   10:00 - 18:00 ma-pe
   09:00 - 15:00 la
   11:00 - 15:00 su